Trendy w grillowaniu na sezon 2021.

Od dobrych kilku lat gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją dla wielu ludzi, zwłaszcza gdy pogoda jest ładna! Zniknęły stare grille zużyte przez czas i grillowanie, nacisk jest teraz na nowoczesne, designerskie grille z wieloma funkcjami. Do tego stopnia, że pojawia się coraz więcej plansz, pieców do pizzy i innych bezwstydników.

Grille wielozadaniowe.

Grille sprzedawane osobom prywatnym mają coraz bardziej rozbudowane i poszukiwane funkcje. Proste grille na węgiel drzewny stały się teraz rzadkością. Obecnie są one nazywane kuchniami zewnętrznymi ze względu na bogactwo wyposażenia. Trend jest rzeczywiście w kierunku grillów, które instaluje się w ogrodzie i które pozwalają na gotowanie nie tylko mięsa, ale całych posiłków!

Grille te są nadmiernie wyposażone: wiele palników, niektóre na podczerwień, koła z hamulcami, zintegrowane oświetlenie, boczne półki do umieszczenia sprzętu. Nie musisz już iść do kuchni, jest teraz dostępny bezpośrednio na Twoim tarasie. Co więcej, te grille są zaprojektowane tak, aby były estetyczne i stały się prawdziwymi obiektami designerskimi w ogrodzie!

Coraz bardziej wyrafinowane akcesoria.

Dzisiejsze grille stały się prawdziwymi mobilnymi mini-kuchniami na świeżym powietrzu i oferują coraz większy wybór akcesoriów: wbudowany termometr, elektroniczny zapłon piezoelektryczny, grill nakładany w celu utrzymania ciepła po zakończeniu gotowania, otwieracz do butelek, spluwaczki lub kuchenki boczne. Producenci mają więc mnóstwo pomysłów na dalszą optymalizację tych supergrillów!

Praktyczne i funkcjonalne grille elektryczne.

Grill elektryczny jest również bardzo praktyczny. Rzeczywiście, te grille są bardzo łatwe do czyszczenia. Często mają one talerze, które można myć w zmywarce, co znacznie ułatwia ich obsługę. Są one również praktyczne, ponieważ nie wymagają butli gazowej, lecz prostego gniazdka elektrycznego. Nie ma ryzyka rozczarowania: nie ma niedoboru. Wreszcie, są one często faworyzowane przez ludzi z balkonem, ponieważ wiele zmian zakazuje stosowania węgla lub gazu.

Braziers jako grill.

Dla tych, którzy chcą połączyć funkcję kuchni z estetyką zewnętrznego ognia z drewna i powitalnym źródłem ciepła, gdy wieczór zapada, lutowniki są rozwiązaniem do przyjęcia. Coraz bardziej modny, ponieważ zaprojektowany w ultra-designie i eleganckich formach, bezwstydny oferuje również zalety wyszukanych technik gotowania: grillowanie, wędzenie, duszenie. Może być nawet z łatwością używany jako piec do pizzy!

Plancha dla zdrowej i dietetycznej kuchni.

Czas prostej kiełbasy wrzuconej na grilla się skończył. W dzisiejszych czasach zdrowa kuchnia jest nawet częścią ogrodu: warzywa, chude mięso i ryby to dania, które można dodać do menu, które latem tego roku będziecie mogli spożywać na tarasie lub u przyjaciół.
I do tego, plancha jest idealna! Pomaga zachować smak potraw i gwarantuje zdrową kuchnię. Rzeczywiście, czas gotowania z plancha pozostaje krótki, co ogranicza utratę witamin i minerałów. Ponadto wysoka temperatura tworzy na powierzchni żywności „skórkę”, która pomaga w zachowaniu składników odżywczych w żywności.
Na koniec, płyty plancha, wykonane z odlewanego aluminium, posiadają powłokę antyadhezyjną, która ułatwia ich czyszczenie i zapobiega przywieraniu żywności. Dlatego plancha jest coraz częściej łączona z wielofunkcyjnymi grillami.

Podsumowanie.

Teraz jesteś rozpieszczony wyborem, który styl grilla dodasz do swojego ogrodu tego lata. Upewnij się, że wybierzesz materiał wysokiej jakości, który będzie trwał przez kilka lat i zagwarantuje optymalne gotowanie dla Ciebie i Twoich przyjaciół.

Dodaj komentarz